Gužve još od podneva
143

Kako ove subote izgleda Mostar: Suncem okupane ulice i stari dio grada ispunjen turistima

N. O.
Turisti "preplavili" Mostar
Turisti "preplavili" Mostar
Turistička sezona u Mostaru je već uveliko počela te su i danas turisti "preplavili" grad, a gužve su primjetne još od podneva.

Vlasnici hotela, motela, apartmana, restorana, taksisti i mnogi drugi koji zarađuju od turista, zadovoljno trljaju ruke.

U staru gradsku jezgru od jutarnjih sati dolaze gosti, a u podne su se već stvorile velike gužve oko Starog mosta.

"Nemoguće je već sada rezervisati mjesto. Imamo rezervacije barem dva dana unaprijed. Šadrvan je omiljeno mjesto među turistima sa svih kontinenata i svi žele da probaju naše bosanskohercegovačke specijalitete", kaže jedna od hostesa u Šadrvanu koja dočekuje goste u tradicionalnoj nošnji.

Turisti
Turisti "preplavili" Mostar

Zadovoljni su i skakači sa Starog mosta, koji zahvaljujući turistima zarade dobre dnevnice. Dok dva skakača prikupljaju donacije za skok, druga dva zagrijavaju se za skok u hladnu Neretvu.

"Sezona je uveliko počela. Imamo goste sa svih kontinenta. Lijepo je vidjeti da zadovoljni napuštaju Mostar i sigurno da će se ponovo vratiti u BiH jer su doživjeli nezaboravne trenutke", kažu iz motela Hana.

Nova atrakcija Mostara je prvi panoramski točak u Hercegovini, visok 22 metra, a koji je za kratko vrijeme postao popularan među turistima.