Konačno proradio
131

Haaland s četiri gola uništio rivala pa poludio zbog Guardiolinog poteza

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Norveški napadač Erling Haaland konačno je proradio i podsjetio na svoje fantastične partije iz prošle sezone, a večeras je s četiri pogotka donio Manchester Cityju pobjedu nad Wolverhamptonom od 5:1.

Haaland je Građane u vodstvo doveo već u 12. minuti iz penala, a prednost je duplirao u 35. kada je pogodio na asistenciju Rodrija za 2:0.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena je dosuđen novi penal za City, a Haaland je kompletirao hat-trick svojim trećim golom.

Wolvesi do utješnog gola stižu preko Hwanga u 53. minuti, da bi samo minut poslije Haaland postigao četvrti gol na asistenciju Phila Fodena za 4:1.

Pep Guardiola je odlučio Haalanda izvaditi iz igre u 82. minuti, a tada je Norvežanin šokirao reakcijom i žestoko negodovao zbog takve odluke.

Gunđao je Haaland i dok je sjedio na klupi, sve su to zabilježile kamere, a bit će zanimljivo čuti komentar Guardiole na sve to.

Za to vrijeme je konačnih 5:1 postavio Julian Alvarez.

City je tako napravio još jedan korak ka odbrani titule prvaka Engleske, iako se nalazi na drugom mjestu, bod iza Arsenala. Prednost Cityja je u zaostaloj utakmici i zbog toga ima sve u svojim rukama.

Tabela: