Nevolja za minhenski klub
0

Užasne vijesti za Bayern uoči revanša s Realom, defanzivac napustio stadion na štakama

E. K.
Raphael Guerreiro (Foto: Twitter)
Raphael Guerreiro (Foto: Twitter)
Minhenski Bayern je danas poražen u 32. kolu Bundeslige od Stuttgarta rezultatom 3:1, a Thomasa Tuchela više od poraza boli teška povreda portugalskog defanzivca Raphaela Guerreira.

Defanzivac je počeo utakmicu od prve minute, a susret je napustio u 17. minuti susreta kada ga je zamijenio Leon Goretzka.

Prema riječima sportskog direktora Bavaraca Maxa Eberlea, portugalski defanzivac je napustio stadion na štakama te će najvjerovatnije propustiti duel s Real Madridom u srijedu.

O njegovoj povredi se oglasio i trener Bavaraca Thomas Tuchel.

"Imali smo sastanak s medicinskim timom prije utakmice i dogovarali smo se o minutaži za određene igrače. Raphael Guerreiro je dobio minute da bude spreman za srijedu, a sada je završio na štakama. Dier je prije utakmice osjetio bol u butini te je zamijenjen, ali je napustio igru zbog udarca u glavu, a ne zbog prvobitne povrede. Sa Upamecanom nismo mogli dodatno rizikovati jer nije trebao igrati više od 30 minuta, ali je igrao svih 45. To je tužna i nesretna priča cijele naše sezone", rekao je Tuchel.

Inače, utakmica Real Madrid - Bayern MInhen je na rasporedu u srijedu u 21:00 sati, a rezultat iz prvog meča odigranog u Minhenu je 2:2.

Guerreiro je ove sezone odigrao 28 utakmica za minhenski Bayern, postigao je tri pogotka uz upisane dvije asistencije.

Za reprezentaciju Portugala je u 65 nastupa pogodio četiri puta.

Karijeru je počeo u francuskim niželigaškim klubovim da bi preko Caena i Lorienta stigao u Dortmund s kojim mu je istekao ugovor 2023. godine što je iskoristio Bayern i doveo ga u svoje redove.