Pašticada je kraljica dalmatinske kuhinje, naučite je spremati kao profesionalci
Pašticada je kraljica dalmatinske kuhinje, a za njenu pripremu najvažnije je odabrati dobar komad mesa, poput goveđeg frikandoa.
Pašticada je kraljica dalmatinske kuhinje, a za njenu pripremu najvažnije je odabrati dobar komad mesa, poput goveđeg frikandoa.
Iako je Josip Broz Tito imao dijabetes, često je uživao u kolačima. Jedan je toliko volio da je dobio ime Titov kolač, a za njegov recept se priča da je dugo bio strogo čuvana tajna.
Kolač "jaje na oko" je osvježavajući desert simpatičnog naziva, a na čiji se vrh stavljaju polovice marelice ili breskve. Poželjno je da to bude voće iz konzerve, budući da se biskvit zalije sokom iz kompota.
Cromboloni su lisnata peciva punjena različitim slatkim kremama. Iako zbog njihovog izgleda, priprema može komplikovano djelovati, uz gotovo lisnato tijesto možete vrlo jednostavno napraviti.
Ako ste ljubitelji kremastih kolača, ovaj kolač je za vas. Sastoji se od bijelog biskvita, žute kreme i šlaga na vrhu.
Ukoliko ste u potrazi za receptom za slatkiš koji ne zahtijeva previše vremena za pripremu - lisnati puding štapići su savršena opcija.
Google je naveo da je najpretraživanije jelo u 2023. godini bilo bibimbap. Znate li od čega se ono pravi?
Ćevapi u kajmaku su dobar izbor kada želite ukusan ručak, a nemate vremena spremati zasitne obroke. Njihova priprema je jednostavna, a umjesto ćevapa možete kupiti mljeveno meso i napraviti domaću verziju ćevapa.
Ukoliko nemate mnogo vremena za kuhanje, uz pomoć ovog recepta ćete za 15 minuta pripremiti ukusan obrok - prženice sa špinatom i kačkavaljem.
Ako želite biti kreativni i iznenaditi goste neobiÄnim predjelom, trebali biste isprobati Å¡koljke od lisnatog tijesta. Vrlo jednostavno ih je napraviti i neće vam biti potrebno puno sastojaka.