Nastavak rasprave
0

Bivši član Lapsus benda: Bolje da ne počinjem o tome ko kome ostaje dužan

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Muamer Bošnjaković, bivši klavijaturista Lapsus benda, odlučio se oglasiti nakon što je pjevač Emir Aličković također odlučio napustiti grupu.

"Kao član od samog početka postojanja Lapsus benda, mogu reći da nije bitno šta je ko unio u priču, već šta je nakon toga donio ekipi, a ovdje je jasno ko je koliko doprinio. O tome šta je poslije svega, ko kome ostaje dužan, bolje i da ne počinjem", naveo je u komentaru na Facebooku.

Dodao je da je u svakom slučaju velika šteta što se sve tako desilo te je novoj ekipi poželio sve najbolje u radu.

Podsjećamo, Emir Aličković je prije više od mjesec dana otkrio da napušta bend. Nedavno je izjavio kako je mislio da su se razišli na korektan način, ali da izgleda da to ipak nije tako.

"Ostavio sam im sve - pjesme, autorska prava, YouTube kanal. Nisam im ništa tražio, idem svojim putem i mislim da sam ispao korektan. Što se tiče drugih ljudi, producenti su ostali da rade sa mnom i pola menadžera", između ostalog je izjavio.

Lapsus bend je nastao u Kalesiji krajem 2013. godine. Grupu su činili Muamer Bošnjaković, Mumin Korajac, Mahir Osmanović i Eldar Pilavdžić. Najprije su nastupali kao cover bend. Primijetio ih je Dženan Lončarević, koji ih je pozvao da nastupaju na njegovom koncertu. Nakon toga njihova karijera kreće uzlaznom putanjom.