Trener Reala
92

Ancelotti o poništenom golu Bayerna: Žale se? Pa sudija je i nas oštetio

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Reala su sinoć pobijedili Bayern rezultatom 2:1 i plasirali se u finale Lige prvaka, a glavna tema nakon utakmice je poništen pogodak Bayerna u posljednjim sekundama utakmice.
Real je vodio rezultatom 2:1 i sa ukupnih 4:3 je išao ka finalu, a u 13. minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena Matthijs de Ligt je postigao pogodak kojeg je sudija Szymon Marciniak poništio zbog ofsajda.

U trenutku kada je Joshua Kimmich upućivao loptu "na ivici ofsajda" su bili Noussair Mazraoui i Matthijs de Ligt. I dok je de Ligt vjerovatno bio u ofsajdu, Mazraoui vjerovatno nije, no pomoćnik je podigao zastavicu i Bayern je ostao bez pogotka za 2:2, a ni VAR se po pravilima nije mogao umiješati, te je Bayern ostao bez prilike da kroz izvođenje penala stigne do finala Lige prvaka.

Igrači i navijači Bayerna su i danas bijesni na poljskog sudiju, a "sol na ranu" im je utrljao i trener Reala Carlo Ancelotti svojom izjavom o spornom pogotku.

Novinari su pitali Ancelottija šta misli o žalbama iz Bayerna na poništeni pogodak, a Italijan je to sažeo u nekoliko rečenica.

"Žale se? Pa sudija je i nas oštetio kada je Nacho postigao gol jer je Kimmich simulirao", poručio je Ancelotti i dodao da su njegovi igrači prestali igrati kada je Marciniak svirao ofsajd prije nego što je Matthijs de Ligt šutirao i poslao loptu u gol.

Inače, Ancelotti je aludirao na situaciju iz 71. minute kada je Nacho gurnuo Kimmicha rukama u lice, pa je Marciniak poništio gol nakon gledanja VAR-a.