Nogomet
0

Održana Skupština Udruženja fudbalskih sudija Kantona Sarajevo

Klix.ba
U vogošćanskom hotelu Park sinoć je održana 13. Izvještajna Skupština Udruženja fudbalskih sudija Kantona Sarajevo, koja je ujedno i imala svečarski karakter jer ovo udruženje ove godine slavi dvadeset godina od svog osnivanja.

Izvještaj o radu Upravnog odbora za protekli period koji je prezentirao predsjednik Ibrahim Hasanbegović dobio je mnoštvo pohvala za svoj rad od kojih je najznačajnija izrečena od predsjednika NSBiH Elvedina Begića.

Da nije sve puka priča potvrdili su mnogobrojni eminentni gosti iz javnog i sportskog života iz cijele BiH.

Hasanbegović, Prolić, Pilav, Čalija, Mrković, Kulović, Peljto, Hasanović i ostali rukovodeći ljudi su u obavezi da svoju misiju i viziju vođenja ovakvog Udruženja prenesu na buduće naraštaje koji će nastaviti uspješno suđenje na svim terenima sirom BiH i Evrope.

Vrijedi istaći da su povodom obilježavanja jubileja 20 godina postojanja zahvalnice uručene počasnim članovima, kao i porodicama članova koji na žalost više nisu sa nama.

Zlatne zahvalnice za dugogodišnju nesebičnu podršku u uspješnom radu i implementaciji UEFA Sudijske Konvencije uručene su Elvedinu Begiću i Ivici Osimu.