Pored 10 specijalaca
95

Samo je jedan igrač Dinama smio prići BBB-ima: Vani je puno ranjenih, policija moli da ne provociramo

H. H.
Bruno Petković s megafonom (Foto: Screenshot)
Bruno Petković s megafonom (Foto: Screenshot)
Kapiten Dinama Bruno Petković bio je jedini nogometaš Modrih koji se smio obratiti navijačima nakon nereda na Poljudu koje je izazvala splitska Torcida.
Navijači Hajduka očito bijesni zbog ispadanja od Dinama uspjeli su probiti ogradu na sjevernoj tribini i u velikom broju uletjeti na teren.

Nogometaši su pobjegli u svlačionice kada su to vidjeli, a pripadnici Torcide dali su se u trk prema tribini na kojoj su bili smješteni Bad Blue Boysi.

Međutim, vrlo brzom reakcijom policija je spriječila veće nerede tako što su uspješno okružili navijače Hajduka, zaustavili njihov prodor i potjerali ih nazad na sjevernu tribinu.

Policija je navijače Dinama držala još dugo na stadionu kako bi izbjegla bilo kakav mogući kontakt s domaćinima. A kada se situacija smirila, Bruno Petković je dobio dopuštenje na dođe do BBB-a. Pored njega je stajalo 10-ak specijalaca.

"Hvala vam na podršci i hvala na svemu. Vani je puno ranjenih, policija moli da mi ne provociramo i da ne razgovara s vama cijela ekipa. Hvala na svemu, pobijedili smo, nastavit ćemo i dalje. Vidimo se u nedjelju na Maksimiru", rekao je Petković na megafon i pobrao aplauze.

Sukobi Torcide i policije su nastavljeni i van stadiona, ali su vrlo brzo stavljeni pod kontrolu. Na kraju je uhapšeno više od 50 osoba dok su tri policajca prevezena u bolnicu.

Podsjetimo, pobjedom protiv Hajduka (0:1) Dinamo je izborio finale Kupa i dvije utakmice s Rijekom koje će odlučiti konačnog pobjednika (15. i 30. maja).