"Sarajevska pivara je među prvima u regionu proizvodila pšenično pivo, prije više od 30 godina, i ponovna proizvodnja je prirodan slijed svih naših nastojanja da stalno poboljšavamo proizvodnju, kvalitet i ponudu proizvoda. Kuhanje pšeničnog piva je tehnološki veoma zahtjevno, radi se o ale, nefiltriranom pivu gornjeg vrijenja i može se reći da smo proizveli svojevrsno industrijski proizvedeno craft pivo. Ponosni smo što jedini u našoj zemlji proizvodimo pšenično pivo jer se radi o savladavanju industrijski veoma zahtjevnih procesa i ovo je još jedan dokaz da Sarajevska pivara proizvodi pivo prema najvišim standardima", rekla je PR direktorica Sarajevske pivare Melisa Sefer-Liçin.
Oettinger weiss, proizveden u Sarajevskoj pivari, je nefiltrirano ale svijetlo pšenično pivo blagog i osvježavajućeg okusa, a na tržištu će se moći naći u nepovratnim bocama od 0,5 l te kao točeno u ekskluzivnim ugostiteljskim objektima.
Sarajevska pivara je licencirani proizvođač Oettingera za BiH, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju.
Oettinger grupa je jedna od najvećih njemačkih izvoznih pivara, a njihovo pivo se prodaje u više od 100 zemalja.