Potraga na mrežama
70

Svi su se pitali ko je ona: Najimpresivniju haljinu na Met Gali imala je mnogima nepoznata dama

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Crveni tepih Met Gale bio je ispunjen slavnim ličnostima s naslovnica magazina, ali je show ukrala "misteriozna dama" koju su prozvali i najbolje obučenom na sinoćnjoj svečanosti.

Ubrzo nakon što se pojavila na stepenicama muzeja u New Yorku indijska preduzetnica Mona Patel - izazvala je "pomamu" na društvenim mrežama, gdje su se korisnici divili njenoj haljini koju je kreirala Iris Van Herpen pitajući se ko je zapravo ona.

Ljepotica se preselila u Sjedinjene Države 2003. godine - i od tada je osnovala nekoliko kompanija, kao što su HauteX Ventures i radXai, startup u oblasti zdravstvenih tehnologija.

Mnogima nepoznata preduzetnica zapanjila je u haljini koja joj je pratila figuru, a koja je sadržavala ušivene leptire, korzet, kao i prozirne detalje od čipke sa strane.

Zlatni ukrasi u obliku leptira na rukama posebno su dojmili korisnike društvenih mreža uzevši u obzir da su se krila mehanički pomjerala sama od sebe.

Izdanje je upotpunila zlatnim cipelama na pete otvorenih prstiju, a stilizirao ju je Law Roach - koji je poznat i po tome što je radio s glumicom Zendayom.

"Željela sam da moj debitantski izgled bude nešto što slavi moje naslijeđe i također kombinuje moju ljubav prema modi, a kada sam čula za temu, Iris Van Herpen je izgledala kao očigledan izbor", rekla je ona za Vogue India u martu.

Prema New York Timesu, kreacije dizajnerice mogu koštati od 20.000 dolara do više od 100.000 dolara i može potrajati do dvije godine da se završe.

Nedugo nakon što je Patel zakoračila na tepih Met Gale, osvojila je internet, a snimci njenih priprema dijele se mrežama uz poruke da je ona bila najadekvatnije obučena uzevši u obzir temu i dress code Gale.