Finale 11. maja
55

Hoće li se Eurosong naredne godine održati u susjedstvu? Baby Lasagna povećao prednost na kladionicama

N. O.
Screenshot/HRT
Screenshot/HRT
Još od održavanja izbora za pjesmu koja će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu i pobjede Baby Lasagne, susjedima kladionice predviđaju uspjeh, a čini se što se takmičenje približava šanse su im sve veće.

Naime, na stranici Eurovision World na tabeli koja predviđa pobjednika na Takmičenju za pjesmu Eurovizije na prvom mjestu je Hrvatska koja je povećala prednost u odnosu na Ukrajinu koja je druga.

Prošle sedmice, nakon što su sve države koje učestvuju objavile ko će ih predstavljati Hrvatskoj su kladioničari predviđali 15 posto šanse za pobjedu, a ove sedmice Baby Lasanga ima 4 posto više šanse.

Screenshot/Eurovision World
Screenshot/Eurovision World

Prva četiri mjesta na tabeli ostala su nepromijenjena u odnosu na prošlosedmičnu verziju, a drugi su ukrajinski predstavnici alyona alyona & Jerry Heil s 12 posto šanse što je jedan posto manje nego ranije.

Slijedi Italija i Angelina Mango s pjesmom "La Noia" kojoj su šanse pale za 3 posto, a nakon njih na listi je Švicarska s 9 posto.

Marko Purišić ili Baby Lasagna je u finalu Dore, odnosno hrvatskog izbora za pjesmu Evrovizije od publike dobio 247 bodova, a od žirija ukupno 74 boda.

Odmah po objavi njegova pjesma postala je hit među gledaocima, a posljednjih dana dijele je i fanovi Eurosonga te ga često porede s prošlogodišnjim predstavnikom Finske Kaarijom.

Izbor za najbolju pjesmu 68. Eurovizije održat će se u Švedskoj u Malme Areni 7., 9. i 11. maja, nakon što je na prošlogodišnjem Eurosongu pobjedu odnijela njihova predstavnica Loreen.