Djeluje nerealno
26

Kako bi Kanye zvučao da pjeva hit Halida Bešlića ili Drake pjesmu Deena: Poslušajte komične montaže

N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Uz pomoć umjetne inteligencije kreirane su montaže koje pokazuju kako bi Drake zvučao dok pjeva Deenov hit "Laži me" ili Kanye koji izvodi "Eh, kad bi ti" Halida Bešlića, a rezultati su hit na internetu.

Umjetna inteligencija nudi brojne mogućnosti, a pored zanimljivih fotomontaža posljednji primjer jeste kako bi određeni strani pjevači zvučali dok izvode pjesme domaćih muzičara.

Rezultat su činile urnebesne montaže koje su ubrzo po objavi osvojile društvene mreže te prikupile znatan broj pregleda.

@bosnian.artillery vrijeme i za vikenda #bubacorelli #theweeknd #ai #bosnia #serbia #croatia #balkan #fyp ♬ original sound - ajvaz

Tako su na TikToku podijeljeni snimci koji pokazuju kako bi reper Kanye zvučao da izvodi hit Halida Bešlića "Eh, kad bi ti", kao i The Weeknda dok pjeva pjesmu bh. repera Bube Corellija "Opasno".

Posljednji u nizu bio je snimak koji je ukrstio Drakea i Deena, a prikazao je kako bi pjesma objavljena 2002. godine zvučala da ju izvodi američki reper.

@bosnian.artillery propjevo je ye i na nas #halidbeslic #bosnia #serbia #balkan #fyp ♬ original sound - ajvaz

"Drake Balkan Edition", navedeno je u opisu spomenutog videa podijeljenog na TikToku.

"Zašto volim internet", "strašno, ali dobro u isto vrijeme", bile su samo neke od reakcija na spomenute snimke.

@bosnian.artillery drake balkan edition #drake #bosnia #serbia #croatia #balkan #fyp #ai ♬ original sound - ajvaz

Opcija pomoću koje su nastale montaže jeste AI generator glasa koji koristi napredne algoritme za proizvodnju ljudskog govora, imitirajući različite tonove i stilove glasa na više jezika.