Heineken® kampanja
43

Ernad B. će se trkati protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu

Heineken®
Heineken®
Kampanji kroz koju Heineken promoviše odgovorno konzumiranje alkohola pridružilo se preko 1.500 ljubitelja gejminga koji su više od 25.000 puta odigrali Player 0.0 online igru.

Player 0.0 takmičenje je bilo podijeljeno u dvije faze: virtualne kvalifikacije koje su trajale u periodu 1.3. – 31.3. i BH finale koje je održano 20.4.

Uzbudljivo finale takmičenja Player 0.0 BiH održano je u Sarajevu, gdje se 15 vozača na F1 simulatorima borilo za priliku da na globalnom finalu izazovu Maxa Verstappena, trostrukog svjetskog prvaka Formule 1.

Prije početka finala pristupilo se izvlačenju staze, što je osiguralo pravedno i nepredvidivo takmičenje koje u fokus stavlja vještine i brze reakcije vozača. Među njima se istaknuo Ernad B. koji je sa svojim vještinama zasluženo osvojio prvo mjesto.

Ernad nije krio svoje uzbuđenje: "Kao pobjednik prvog Player 0.0 takmičenja htio bih da se zahvalim Heinekenu na ovoj jedinstvenoj prilici i poručim Max Verstappenu da se spremi za globalno finale."

Sa ovom aktivacijom Heineken je još jednom podsjetio da je najbolji vozač uvijek onaj koji ne pije.

"Izuzetna mi je čast što smo bili u prilici da na interesantan način prenesemo poruku da je bez obzira da li vozimo automobil ili simulator, na pravoj cesti ili virtualnom svijetu, jako bitno da to činimo odgovorno", dodao je Denis Mašić, Heineken portfolio manager. "Posebno mi je drago što ćemo pobjednika odvesti na globalno finale, gdje će imati priliku ne samo upoznati Max Verstappena, već i pokazati svoje vozačke sposobnosti na međunarodnom nivou."

Heineken kontinuirano promoviše odgovorno konzumiranje alkohola i sigurnu vožnju, a Player 0.0 je samo jedan od načina kako se ta poruka širi među mlađim vozačima. Uživajte odgovorno!