Igrala s najboljim
19

Cath Bowie (75) je globalna gaming senzacija u Fortniteu

D. B.
Sedamdesetpetogodišnja Cath Bowie je postala senzacija u svijetu gaminga nakon što se udružila s jednim od najpoznatijih igrača igre Fortnite na svijetu.

Cath Bowie, koja u Fortniteu koristi nick Grumpygran1948, počela je igrati ovu igru zahvaljujući svom unuku, koji ju je uveo u svijet gaminga. Ona dnevno provodi do šest sati igrajući Fortnite online, a njene vještine i urnebesne komentare je zapazio američki youtuber SypherPK. Njihov prvi duo je prikupio više od 500.000 pregleda.

Grumpygran1948 sada ima hiljade fanova širom svijeta.

"Kad sam unuku rekla da namjeravam započeti streaming, on mi je kazao da me neće niko gledati ni pratiti. Naravno, sada ne zna šta da kaže", izjavila je Cath.

Ona se zainteresovala za Fortnite kada je vidjela kako ovu igru igra njen tada 17-godišnji unuk i to nekoliko dana nakon što se igra pojavila 2017. godine.

Fortnite je danas jedna od najpopularnijih igara svijeta s više od 400 miliona igrača. Kao što je poznato, 100 igrača se nađe na otoku te slijedi borba do posljednjeg preživjelog.

Cath je svoje vještine poboljšavala igrajući solo mečeve u periodu od tri godine, a nakon toga se počela pridruživati squadovima u mečevima koji su prikazivani na streamu. Ipak, nije joj se svidjela "toksična" komunikacija mlađih gamera pa je formirala vlastite timeove sa starijim igračima.

"Ne koristimo riječ "ubiti", nego "eliminisati". Kada sam počela raditi streamove, željela sam imati squadove, no nisam imala s kim igrati. Pokušala sam igrati s random squadovima, no nije mi se svidjelo ono što sam čula, bilo je toksično. Stoga sam odlučila da, ako ću streamovati, onda trebam izabrati ljude s kojim želim igrati. Nisam mogla ni sanjati da će sve ispasti ovako", rekla je ova gamerka.

Njena popularnost je naglo porasla kada ju je uočio slavni gamer SypherPK. Brzo su "kliknuli".

"Gledao me je i pomislio da bi bilo zabavno da igramo zajedno i tako stvorimo prilike za starije ljude. Ušao je na moj stream i pitao me da odigramo duo. Pristala sam i odigrali smo tri meča, bilo je fantastično. Svi koji igraju Fortnite znaju da smo SypherPK i ja imali hiljade gledatelja tog dana, ali i narednih dana. Drago mi je što mogu reći da se to sada malo smirilo", kazala je Cath.

Istakla je da ne dozvoljava da joj slava "pomuti razum" i skrene fokus s porodičnog života, iako je njen suprug sretan što ima hobi.

"Ne bih rekla da sam poznata niti se želim postavljati na tron. Ne dozvoljavam da mi gaming ometa privatni život", zaključila je Bowie.

Vezani članci