Rekorder je Poljak
63

Najduža igra u Football Manageru trajala je duže od 500 virtuelnih godina

D. B.
Igra Football Manager kompanije Sports Interactive omogućava igračima da urone u svijet trenera, da preuzmu svoj omiljeni tim i vode ga do slave. Rekorder je Pawel Sicinski, čija je igra trajala čak 528 virtuelnih godina.

Sicinski je startao igru na virtuelni datum, odnosno u januaru 2018. godine, koja je trajal do 21. maja 2.546. godine. Upisao je 25.084 utakmice i ima prosjek pobjeda od 73 posto. Tokom duge karijere je proveo čak 310 godina kao trener islandskog Fimleikafélag Hafnarfjarðara između 2114. i 2434. godine.

"Moj najveći uspjeh je to što sam ih doveo do 301 nacionalne titule, 677 osvojenih trofeja u kupu, Ligi prvaka, Evropskoj ligi i Svjetskom klupskom prvenstvu. Volim manje poznate lige, a islandska liga me je interesovala od djetinjstva. Osim toga, ostvarivanje uspjeha s praktično nepoznatim klubom donosi mnogo radosti i zadovoljstva", izjavio je Pawel.

Tokom virtuelne karijere je uspješno vodio evropske gigante poput Manchester Cityja, Arsenala i Intera. U igri je proveo 10.887 dana, što iznosi 453 dana i 15 sati.

Football Manager serija igara se pojavila 1992. godine kao Championship Manager, a predstavlja simulaciju namijenjenu nogometnim fanovima koji žele testirati svoje sposobnosti u vođenju ekipa. Igre nude kupovinu i prodaju igrača, odabir taktike, saradnika i slično.

Prije Pawela je rekorder bio Nijemac Sepp Hedel, koji je skupio 333 virtuelne godine u verziji igre za 2017. godinu. Njegov game time je iznosio 81 dan i 20 sati.

Darren Bland je kao prvi rekorder u kategoriji proveo 154 sezone kao trener Fiorentine, a karijera mu je iznenada prekinuta nakon što je slučajno prosuo tekućinu po svom laptopu.

Vezani članci