Vrhunski rezultati
52

Goraždanski atletičar se okitio priznanjima: Emir Hastor među najboljih sportistima BIH

E. A.
Emir Hastor, desno
Emir Hastor, desno
Goraždanski atletičar Emir Hastor ovih dana okitio se novim priznanjima za vrhunske rezultate postignute u 2023. godini.

Sportski savez BiH na 79. izboru najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH dodijelio mu je priznanje jednog od najuspješnijih sportista u našoj zemlji, nakon što mu je plaketu za ostvarene vrhunske sportske rezultate u prošloj godini dodijelila Vlada Federacije BiH odnosno Ministarstvo kulture i sporta FBiH.

"Naravno da sam ponosan, jer sinoć sam u Kaknju primio još dvije nagrade, plaketu i priznanje za ostvarene vrhunske rezultate u 2023. godini i našao sam se među 15 najboljih sportista Bosne i Hercegovine koji su nagrađeni za ostvarene rezultate u prošloj godini", kaže Emir Hastor.

Dodaje kako sportisti daju sve od sebe da dostojno predstave svoju zemlju, ali i gradove i klubove iz kojih dolaze. Nagrade koje su mu ovih dana uručene značajan su motiv za još bolje rezultate.

"Ovo je dodatni vjetar u leđa, jer naći se među najboljim sportistima BiH nije mala stvar, pogotovo kada dolazite iz Goražda. Znate u kakvim uslovima ja treniram i kakva nam je atletska staza, koja je stara preko 40 godina. Ali i pored toga mi ćemo nastaviti da radimo dalje i da donosimo u naš grad i kanton još medalja", dodao je Hastor.

Hastor ističe da su pripreme za predstojeću sezonu u toku, te da ga u martu očekuje polumaraton, a krajem aprila Balkansko prvenstvo u Beogradu.