Ima sve o čemu je sanjao
25

Dana White o Conoru McGregoru: Novac mijenja sve, teško se vratiti s jahte u teretanu

D. B.
Predsjednik UFC-a Dana White govorio je o irskom borcu Conoru McGregoru sugerišući da je njegov luksuzni način života možda doveo do problema koje je imao u oktagonu.

McGregor je bio jedno od najvećih imena u UFC-u otkako je potpisao ugovor s organizacijom 2013. godine. Njegov uspjeh u ringu, uključujući dvije titule u dvije različite kategorije, donio mu je status superzvijezde te ga učinio jednim od najbogatijih sportista na svijetu.

Međutim, Irac nije ušao u oktagon otkako je slomio nogu u revanšu protiv Dustina Poiriera u julu 2021. godine, a taj poraz je jedan od tri koja je doživio u posljednje četiri borbe. On već dugo provodi vrijeme putujući s porodicom umjesto da se priprema za povratak u oktagon.

U razgovoru s Piersom Morganom na TalkTV-u, White je odgovorio na pitanje da li će McGregorovi problemi imati utjecaj na prodaju karata za njegove borbe.

"Jednom kad se zaradi određena količina novca, to mijenja sve. Teško je biti osoba kakva ste bili dok ste se razvijali, osjećati 'glad', naporno raditi i biti posvećen sportu ili bilo čemu čime se bavite. Novac mijenja sve, a McGregor ga je zaradio mnogo", izjavio je White.

McGregor se našao na prvom mjestu Forbesove liste najplaćenijih sportista svijeta 2021. godine zahvaljujući zarađenih 180 miliona dolara.

Njegova plata i sponzorski ugovori omogućili su mu da kupi skupocjene automobile, unikatnu Lamborghini jahtu, dizajnerska odijela i još mnogo toga.

"Glad i želja nisu isto. Sve o čemu je Conor ikada sanjao i stvari o kojima nije mogao ni sanjati u životu, on sada posjeduje. Teško je cijelo ljeto biti na jahti i onda se vratiti u teretanu te ponovo početi trenirati", rekao je predsjednik UFC-a.

On nije siguran da će se irski borac vratiti u oktagon ove godine, tako da bi se to prije moglo dogoditi u prvim mjesecima 2024. godine. McGregor tek treba ući u anti-doping program, a UFC želi da bude u tom programu najmanje šest mjeseci prije nove borbe.