Značajna promjena
22

Fury zadivio transformacijom uoči velike borbe, otkriveno je šta jede svaki dan

N. M.
Fury ranije i sada (Foto: Instagram)
Fury ranije i sada (Foto: Instagram)
Ponajbolji bokser današnjice Tyson Fury zadivio je fanove svojim izgledom nakon što je objavio fotografiju kako izgleda manje od dva mjeseca prije Oleksandra Usika.
Primjetno je da je Fury skinuo dosta kilograma te da izgleda značajno "zategnutije" u odnosu na ranije, a s fanovima je podijelio i kakva je dijeta zaslužna za njegovu transformaciju.
Na društvenim mrežama je Fury podijelio fotografiju jednog sasvim običnog obroka od piletine, riže i salate koji ne izgleda baš ukusno, a The Sun piše da mu je strogi plan prehrane sastavio nutricionista Greg Marriott.

U intervjuu za Men's Health ranije ovog mjeseca Marriott je otkrio da Fury jede 3.000 kalorija na dane odmora i između 4.500 i 6.000 kalorija kada ima treninge.

Dijeta je usmjerena na to da Fury ima dovoljno energije za treniranje, ali i da održava razumnu težinu s obzirom da je ranije bio i na preko 130 kilograma tjelesne težine.

Inače, Marriott tvrdi da je WBC prvak u "nevjerovatnoj" formi, ali i da mora još smršati prije borbe s Usikom.

Fury pokazao transformisanu figuru (Foto: Instagram)
Fury pokazao transformisanu figuru (Foto: Instagram)

"Mogu vam obećati da ćete vidjeti drugačijeg Tysona Furyja. Što god kažem Tysonu da napravi, on se toga samo pridržava. Ima 100 posto povjerenja u mene", rekao je Marriott za Men's Health, te do detalja otkrio kako izgleda jedan dan Furyja što se njegovih obroka tiče.

Nakon buđenja Tyson uzima visoke doze vitamina C i kolagena te pije kafu, a potom slijedi doručak koji se sastoji od dvije kriške tosta od kiselog tijesta, avokado namaza s lukom i crnim paprom, tri jajeta, svježeg paradajza i od oko 250 grama nemasnog junećeg mesa. Ponekad se doručak sastoji i od zobenih pahuljica sa orašastim plodovima i chia sjemenkama, a treća varijanta je obimniji omlet.

Za ručak Fury jede dva komada pilećih prsa, 125 grama riže i grčku feta salatu, a poslijepodne slijedi pet kolačića od riže, kikiriki-puter i lubenica te izolat proteina sirutke.

Za večeru se Furyju služi 500 grama krompira, odrezak telećeg mesa, pečeno povrće (brokula, šparoge i cvekla), a posljedni obrok u 20:00 sati sadrži grčki jogurt bez masnoće, kikiriki-puter. Što se dodataka tiče, tu su dekstrin ugljikohidrat u prahu, magnezij i ulje atlantske ribe.

Transformacija Furyja (Foto: Twitter)
Transformacija Furyja (Foto: Twitter)

Marriott kaže da pokušava natjerati Furyja da češće jede. Dok je bokser prije jeo samo jedan ili dva obroka dnevno, sada, zahvaljujući Marriottu, jede do šest obroka na dnevnoj bazi. Ovakav naporan rad koji se odvija iza kulisa pomaže Furyju da dođe u životnu formu.

Podsjećamo, Fury se s Usikom trebao boriti 17. februara za ujedinjavanje svih najznačajnijih pojaseva u teškoj kategoriji, ali meč je zbog njegove povrede otkazan i pomjeren na 18. maj.