Genijalno, nema šta
13

Ugriženi UFC borac uradio najluđu tetovažu i zbog toga dobio 50.000 dolara

D. P.
Lima je odmah uradio tetovažu (Foto: Screenshot)
Lima je odmah uradio tetovažu (Foto: Screenshot)
Svijet borilačkih sportova proteklog vikenda suočio se s vrlo interesantnom scenom, a autori su brazilski borci Igor Severino i Andre Lima.
Brazilski MMA borac Igor Severino je završio svoju UFC karijeru za samo osam minuta u oktagonu. Razlog je taj što je zaradio doživotnu suspenziju nakon što je ugrizao svog sunarodnjaka Andrea Limu.

Lima je pobijedio, a od prvog čovjeka UFC-a dobio je nagradu od 25.000 eura jer je ugrižen. No, odlučio se na nevjerovatan potez pa je samo nekoliko sati nakon ugriza odlučio istetovirati to pa mu je White odlučio uduplati prihode i počastiti ga s 50.000 dolara.

Ljudi često tetoviraju legendarne trenutke iz svog života, ali i života svojih uzora. Međutim, tetovaža Andrea Lime mogla bi biti prava "pobjeda".

Odlučio je trajno obilježiti detalj koji mu je već obilježio kratku UFC karijeru tako da će ga se sjećati do kraja života. Lima je uradio tetovažu po konturama ugriza na desnoj ruci.

Tim potezom "kupio" je Whitea koji je podijelio fotografiju njegove tetovaže i obećao nagradu od 50.000 dolara.

"Ako ste frustrirani i želite izlaz iz borbe, postoji mnogo načina kako to možete napraviti, a najgore što možete napraviti je ugristi svog protivnika. Severinu sam uručio otkaz i izgubio je najbolju priliku u svom životu", rekao je White nakon borbe.