Majstorija
94

BiH ima dragulja u prvaku Njemačke, njegovom novom golu divi se i Sky Sport

N. M.
Kerim Alajbegović blista u mlađim kategorijama Leverkusena (Foto: Twitter)
Kerim Alajbegović blista u mlađim kategorijama Leverkusena (Foto: Twitter)
Bayer Leverkusen ove godine je prekinuo veliku dominaciju Bayerna u njemačkom nogometu i osvojio svoju prvu titulu prvaka Bundeslige u historiji, a među Apotekarima stasava i dragulj bosanskohercegovačkog nogometa.

Radi se o 16-godišnjem Kerimu Alajbegoviću koji je dio kadetske (U-17) ekipe novog prvaka Njemačke, a tamošnju javnost je zadivio majstorskim golom na posljednjoj utakmici.

Igrali su kadeti Leverkusena duel Kupa Njemačke protiv Eintrachta iz Frankfurta, završeno je 2:2, a Alajbegović je postigao fantastičan gol za mlade Apotekare.

Taj pogodak je objavio čak i ugledni Sky Sport, čiji se novinari dive ovoj majstoriji.

"Kakav sjajan gol Kerima Alajbegovića", piše Sky uz objavljeni snimak Alajbegovićevog gola.

Alajbegović je prve nogometne korake napravio u Kolnu, odakle u Leverkusenovu akademiju prelazi 2021. godine, a prošao je i sve omladinske selekcije reprezentacije BiH do svog uzrasta.

U kadetima Leverkusena ove sezone ima 12 golova na 19 utakmica, a igrao je čak i za juniore Leverkusena i na tri meča postigao dva gola i upisao asistenciju.

Trenutno je kapiten kadetske (U-17) reprezentacije Bosne i Hercegovine, za koju na 17 nastupa ima 6 golova. Ranije je za naše pionire postigao tri gola na četiri susreta.

Najbolje se Alajbegović snalazi na poziciji prednjeg veznog, a može još igrati i na mjestima lijevog krila i centralnog veznog.