Hrvatsko prvenstvo
111

Dinamo utišao prepuni Poljud i ugasio snove Hajduka o tituli

H. H.
Dinamo je odnio puni plijen iz Splita (Foto: HNK Hajduk Split)
Dinamo je odnio puni plijen iz Splita (Foto: HNK Hajduk Split)
U derbiju 28. kola SuperSport HNL-a nogometaši Dinama su pobijedili splitski Hajduk rezultatom 1:0 i tako su gotovo sigurno ugasili snove Splićana o tituli.

S druge strane, Dinamo će do kraja voditi veliku borbu za naslov sa Rijekom za kojom zaostaje pet bodova, ali ima i utakmicu manje na svom kontu.

Hajduk je sada treći sa sedam bodova manje od Riječana i jasno je da u preostallih osam kola ima samo teoretske šanse da stigne do toliko željene šampionske titule.

Što se tiče same utakmice Dinamo je poveo u 38. minuti kada se Petković majstorski namjestio na udarac sa vrha šesnaesterca i prizemnim udarcem matirao je Kalinića za 1:0.

Sudijska nadoknada prvog dijela donijela je veliku dramu. Prvo je Livaja sjajno proigrao Moufija, koji je izbio sam pred Nevistića i prebacio ga, ali Bernauer je stigao loptu i izbio je gol-linije.

Na drugoj strani, Baturina je udarcem sa 16 metara pogodio stativu i ostalo je 1:0.

U nastavku je Hajduk pritiskao, te je propustio nekoliko izrazitih šansi za gol. U 69. minuti Moufi je šutirao iskosa sa desetak metara, ali Nevistić je fenomenalno odbranio njegov udarac.

U 81. minuti Kalinić je izašao sam ispred Nevistića, ali golman Dinama je odbranio čisti zicer i donio je svom timu ogromna tri boda.

Rezultat i strijelac:

Hajduk - Dinamo 0:1 (Petković 38')

Tabela: