Sporazumno raskinuo saradnju
0

Emir Obuća napušta FK Sarajevo

Klix.ba
Emir Obuća
Emir Obuća
Iskusni napadač FK Sarajevo, Emir Obuća, sporazumno je raskinuo saradnju sa klubom. Tridesettrogodišnji napadač odlučio je promijeniti sredinu i potražiti novi klub.

"Donio sam odluku nakon nekoliko dana razmišljanja. Nije bilo nimalo jednostavno jer je Sarajevo klub zbog kojeg me ljudi prepoznaju, dao mi je ime i prezime. Iskreno, nadam se da sam i ja Sarajevu dao nešto. Dugi niz godina sam tu i bilo je mnogo lijepih i sretnih trenutaka. Nažalost, moja posljednja godina u bordo dresu nije bila uspješna, ali se nadam da će klub uživati u uspješnoj budućnosti.", kazao je Emir Obuća dodavši:

"Svojim prijateljima želim uspješne nastupe u Evropi. Siguran sam da Sarajevo može, uz malo sreće, doći do trećeg pretkola. Ovim putem se moram zahvaliti našim navijačima. Sve ove godine sam imao njihovu podršku. Oni su najbolji u državi i bez njih bi sve bilo teže."

Jedan od najboljih igrača FK Sarajevo u posljednjih 15 godina mnogo puta je obradovao sve one kojima je Bordo boja u srcu. U tri navrata, odigrao je 208 utakmica i postigao nevjerovatnih 89 pogodaka.

U ovoj sezoni, uprkos slabom drugom dijelu, bio je drugi strijelac ekipe sa 7 pogodaka, odmah iza Nermina Haskića, saopćeno je iz FK Sarajevo.