Sportski direktor
72

FK Sarajevo ispoštovao odluku saveza i suspendovao Senijada Ibričića

E. B.
Senijad Ibričić (Foto: T. S./Klix.ba)
Senijad Ibričić (Foto: T. S./Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo je obavijestio javnost da je ispoštovao odluku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i suspendovao sportskog direktora Senijada Ibričića, koji nijednu funkciju u timu s Koševa neće moći obavljati sedam mjeseci.

"Fudbalski klub Sarajevo je potvrdio odluku Apelacione komisije NS BiH o suspenziji Senijada Ibričića, na period od 7 mjeseci počevši od 29. 03. 2024. Klub uvažava i poštuje odluke tijela NS BiH, te u je skladu s njom Ibričić suspendovan od obavljanja bilo kakvih dužnosti unutar kluba na iznad navedeni period", saopćili su iz FK Sarajevo.

Podsjetimo, nakon što su nogometaši Sarajeva napustili utakmicu protiv Borca nezadovoljni suđenjem, Disciplinska komisija NS BiH je izrekla brojne suspenzije za funkcionere kluba.

Predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić je dobio zabranu vršenja funkcija u nogometu u trajanju od jedne godine i novčanom kaznom od 2.000 KM, sportski direktor Senijad Ibričić zabranu vršenja funkcija u nogometu u trajanju od sedam mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM, a šef stručnog štaba Simon Rožman je kažnjen uslovnom suspenzijom od tri mjeseca, te novčanom kaznom od 2.000 KM.

Apelaciona komisija je ublažila kaznu za Mirvića, te mu je umjesto isključenja iz nogometa na godinu dana određena uslovna kazna od šest mjeseci uz novčanu kaznu od 1.000 KM.

Kazne za Rožmana i Ibričića su ostale kakve su bile i prije žalbe.