Protiv Zvijezde 09
20

Pronađeno rješenje za probleme Hordi zla: Evo kako će u narednoj utakmici na vrijeme ući na tribine

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Najvatreniji navijači Fudbalskog kluba Sarajevo su napustili prošli duel voljenog tima na Koševu protiv Veleža jer su bili nezadovoljni, kako su naveli, "sistemskom represijom" koju su doživjeli od sarajevske policije.
MUP Kantona Sarajevo je odlučio pred sjevernom tribinom stadiona "Asim Ferhatović Hase" napraviti punkt za kontrolu ulaznica, a potom su se unutar ulaza na sjevernu tribinu navijači morali skidati u kabinama za pretres.

Zbog izuzetno sporog procesa pretresanja pred sjevernom tribinom je nakon početka utakmice ostalo mnogo navijača, te su pojedini ušli na stadion tek u 20. minuti.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su tvrdili da su kapije stadiona bile otvorene u 19 sati, a da su Horde zla počele ulaziti na sjevernu tribinu stadiona "Asim Ferhatović Hase" tek u 20:20 sati, kako bi onemogućile adekvatan pregled, te da je zbog toga veliki broj navijača zakasnio da s tribina gleda početak utakmice.

Čini se da je konačno pronađeno rješenje kojim će biti zadovoljne i Horde zla i MUP KS.

Naime, na predstojećoj utakmici protiv Zvijezde 09 koja se igra u petak (20 sati) bit će otvorena sva četiri ulaza na sjevernu tribinu na kojima će biti postavljeno osam kabina za pretres, što će znatno ubrzati proces ulaska navijača.

"Napuštanje sjeverne tribine na prethodnoj utakmici bio je čin protesta protiv nepotrebno predugog pretresa od strane MUP-a KS koji je doveo do toga da su naši navijači na svoju matičnu tribinu, u svom gradu, ulazili sve do 20. minuta, a što nam se nije dogodilo ni na najneprijateljskijim stadionima i gradovima. Nažalost, nedavno uvedene mjere koje imaju za cilj skrenuti fokus sa stvarnih problema u našem okruženju ostaju na snazi.

No, kako se ovaj put ista situacija ne bi ponovila, na sjevernoj tribini će biti otvorena oba ulaza na sve četiri kapije na kojima će biti po dvije kabine za pretres, tj. ukupno osam kabina. Pozivamo sve kojima je bordo boja u srcu da kako u ovoj, tako i u narednoj domaćoj utakmici na kojoj će biti dodjela trofeja 'Ismir Pintol', u što većem broju pohodimo naš jedini dom - našu sjevernu tribinu", poručile su Horde zla.