Nevjerovatan promašaj
0

Ronaldo se obrukao kao nikad u ispadanju iz LP, navijači ga počastili skandiranjem "Messi, Messi"

E. K.
Cristiano Ronaldo (Foto: Screenshot)
Cristiano Ronaldo (Foto: Screenshot)
Nogometaši saudijskog Al Nassra su ostali bez plasmana u polufinale azijske Lige prvaka i to nakon poraza od Al Aina koji je bio uspješniji poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Utakmica sa sedam pogodaka je na kraju okončana izvođenjem kaznenih udaraca gdje se bolje snašao sastav iz UAE i plasirao u finale.

Al Ain je u prvom susretu slavio sa 1:0 dok je revanš susret nakon produžetka okončan rezultatom 4:3 za Al Nassr pa je pitanje pobjednika riješeno nakon penala.

Gosti su poveli sa 2:0 i to zahvaljujući dva gola Soufaiena Rahimija da bi u četvrtoj minuti sudijske nadoknade Abdulrahman Ghareeb smanjio prednost gostiju.

U 51. minuti susreta Khalid Eisa je postigao autogol i izjednačio rezultat da bi Alex Telles u 72. donio veliku prednost saudijskom sastavu i tako anulirao zaostatak iz prvog susreta.

Do kraja regularnog toka utakmice nije bilo više pogodaka pa je utakmica otišla u produžetke gdje su domaći ostali sa igračem manje budući da je u 98. isključen Ayman Yahya.

Sultan Al Shamsi je u 103. minuti iskoristio igrača više i donio prednost gostima te se činilo da će gosti slaviti, no u 118. minuti Cristiano Ronaldo je pogodio sa penala za 4:3 i konačan rezultat susreta te je meč odlučen izvođenjem jedanaesteraca.

Dodajmo da je sam Cristiano ponio i epitet tragičara susreta budući da je u 107. minuti sa metar promašio cijeli gol i tako propustio veliku priliku.

Nekoliko minuta ranije je tražio i jedanaesterac, a nakon što mu sudija Ahmed Al Kaf nije udovoljio, navijači Al Aina su mu skandirali "Messi, Messi".

[TWITTER]1767412203832102929[/TWITTER]

Što se tiče jedanaesteraca, kod domaćih su promašili Brozović, Telles i Otavio, a na suprotnoj strani sigurni su bili Rahimi, Kaku i Al Shamsi.

Al Ain će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta saudijskih klubova Al Ittihada i Al Hilala. U prvom susretu Al Hilal je pred svojim navijačima slavio sa 2:0.

U preostalim susretima četvrtfinala sastaju se korejski klubovi Ulsan i Jeonbuk Motors (1:1) te japanska Yokohama F. Marinos i kineski Shandong Taishan (2:0).