Generalna skupština
4

Usvojeni izvještaji Olimpijskog komiteta BiH, delegati obukli "retro" trenerke

N. M.
Delegati Skupštine u retro trenerkama (Foto: Olimpijski komitet BiH)
Delegati Skupštine u retro trenerkama (Foto: Olimpijski komitet BiH)
U Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine je u četvrtak (21. mart) održana 5. redovna Generalna skupština Olimpijskog komiteta BiH uz prisustvo delegata koji dolaze iz 41 sportskog saveza Bosne i Hercegovine.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik OK BiH akademik, prof. dr. Izet Rađo, a iz Komiteta kažu da su svi izvještaji usvojeni uz mnoštvo pohvala za "plodonosan i harmoničan rad".

Izvještaj Nadzornog odbora OK BiH je prezentirao Tomislav Cvitanušić, Izvještaj o radu za 2023. godinu potpredsjednik prof. dr Milanko Mučibabić, Finansijski izvještaj za 2023. godinu i Finansijski plan za 2024. godinu prezentirao je predsjednik OK BiH akademik prof. dr Izet Rađo, dok je Plan rada OK BiH za 2024. godinu prezentirao potpredsjednik OK BiH Marijan Kvesić.

Foto: Olimpijski komitet BiH
Foto: Olimpijski komitet BiH

Delegati Generalne skupštine su jednoglasno usvojili sve prezentirane izvještaje.

"Nakon 23–minutnog filma u kojem su ukratko prezentirane sve aktivnosti OK BiH u 2023. godini, delegati i gosti su uputili mnoštvo pohvala za obim i kvalitet aktivnosti, plodonosan i harmoničan rad Olimpijskog komiteta BiH sa fokusom na vrhunski sport i sportiste", saopćeno je iz Komiteta.

Foto: Olimpijski komitet BiH
Foto: Olimpijski komitet BiH

Delegati su nakon usvajanja izvještaja iskazali jasan stav i odlučnost da se nastavi kampanja sistemskog finansiranja vrhunskog sporta koja je usmjerena ka ministarstvima nadležnim za finansiranje sporta, ali i da se nastavi podrška najboljih sportista BiH, s posebnim naglaskom na one koji se spremaju za Olimpijske igre u Parizu 2024, sa jednim jedinstvenim ciljem da se ostvare najbolji rezultati na OI do sada.

Generalna skupština OK BiH je završena zajedničkom fotografijom pri čemu su svi delegati obukli "retro" trenerke iz vremena Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, kako bi se na simboličan način prisjetili slavnih dana bh. sporta u prošlosti, ali i nagovijestili nastavak vrhunskih rezultata i svijetlu budućnost za bh. sport.