Skandal u susjedstvu
14

Dva rukometaša ne žele igrati za Crnu Goru zbog Hrvata: "Selektor nema autoriteta ni karaktera"

E. B.
Miloš Božović (Foto: EPA-EFE)
Miloš Božović (Foto: EPA-EFE)
Novi skandal potresa crnogorski sport. Dvojica rukometaša su javno poručila kako više neće igrati za reprezentaciju Crne Gore dok je Vlado Šola selektor.

Kako pišu podgoričke Vijesti, Božo Anđelić i Miloš Božović obavijestili su hrvatskog trenera da na njih ne računa.

Reprezentacija Crne Gore okupit će se u ponedjeljak uoči pripremnih duela protiv Gruzije, koji će biti uvertira za baraž za Svjetsko prvenstvo, tačnije utakmice protiv Belgije ili Italije sredinom maja.

Anđelić i Božović, koji su igrali prije dva mjeseca na Evropskom prvenstvu, su poručili kako ne žele više igrati za reprezentaciju, te da će se vratiti kada Šola ode sa selektorske pozicije.

"U Crnoj Gori oni koji najviše daju državi, a ne traže i ne dobivaju ništa, stalno se trebaju dokazivati kojima od nje samo uzimaju. Imam obavezu da crnogorsku javnost upoznam sa sljedećim činjenicama: selektoru reprezentacije rekao sam da ubuduće neću nastupati za crnogorsku reprezentaciju dok je on na toj poziciji. Kazao sam da ne želim sarađivati s osobom koja nema autoriteta, a ni karaktera da bude na takvoj poziciji. To sam rekao, ne da bih odustao od Crne Gore, već suprotno, da bih napravio jedini pritisak koji mogu kao igrač da bi se stanje u muškom rukometu promijenilo nabolje", poručio je Anđelić.

Šola je naišao na kritike poslije nastupa na Evropskom prvenstvu gdje je osmišljavanje pojedinih akcija prepuštao igračima, no Rukometni savez Crne Gore mu je pružio podršku i pored razočaravajućeg 14. mjesta.