Privukao pažnju
57

Đoković na trening u Beogradu stigao u moćnom automobilu od 150.000 eura

N. M.
Đoković pored svog terenca (Foto: Pixsell/Antonio Ahel/ATAImages)
Đoković pored svog terenca (Foto: Pixsell/Antonio Ahel/ATAImages)
Novak Đoković danas je stigao u Beograd nakon što je nekoliko dana proveo na Kopaoniku, a pažnju je privukao automobil u kojem se dovezao na trening.
Na trening na Košutnjaku Đoković je stigao u moćnom terencu Land Rover Defender 110, koji vrijedi oko 150.000 eura, a brzo su se društvenim mrežama počele širiti fotografije.
Land Rover Defender (Foto: Twitter)
Land Rover Defender (Foto: Twitter)

Ovo izrazito masivno vozilo dužine preko 5 metara ima međuosovinsko rastojanje od 3 metra, dok mu odstojanje od tla iznosi 218-291 mm.

Terenske karakteristika ovom automobilu omogućavaju da se dobro snađe na različitim terenima, a zanimljivo je da može proći kroz vodu dubine 90 centimetara.

Ovakav primjerak obično raspolaže sa 240 konjskih snaga, ali s obzirom na svoju nevjerovatnu masu i težinu od 3.500 kilograma maksimalna brzina iznosi 188 km/h, dok mu je potrebno 9,1 sekundi da dostigne brzinu od 100 km/h.

Inače, Đoković je odradio trening na Košutnjaku i tako započeo pripreme za Masters turnir u Monte Carlu, koji se održava od 7. do 14. aprila.

Prethodno je Đoković doživio neuspjeh na američkoj turneji, gdje je u šesnaestini finala Indian Wellsa poražen od Luce Nardija, nakon čega se povukao s turnira u Miamiju.