Bila 4. na svijetu
62

Teniserka oduševila transformacijom nakon dva porođaja, prekinula je karijeru zbog porodice

N. M.
Cibulkova nekada i sada (Foto: Facebook)
Cibulkova nekada i sada (Foto: Facebook)
Nekada sjajna slovačka teniserka Dominika Cibulkova (35) iznenadila je fanove današnjom objavom kojom je pokazala svoju nevjerovatnu fizičku transformaciju.

Cibulkova, koja je nekada bila 4. teniserka svijeta i od tenisa se oprostila 2019. godine, posvetila se porodici i rodila je nakon toga dvoje djece te prilično izmijenila svoj izgled, ali sada je značajno smršala.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

"Ovo sam uspjela za šest i po ​​mjeseci. Recept? Počnite odmah, ne čekajte ponedjeljak, praznik, idući mjesec... Najvažnije je krenuti i imati plan. Tri osnovne stvari su dijeta - samodisciplina - vježba i pravilno postavljen kalorijski unos. Ako čovjek nešto stvarno želi to će i ostvariti. Cilj mi je izgubiti još 5 kg, bit će još teže, ali spremna sam i odlučna, a onda ćemo zajedno slaviti, obećavam", poručila je Cibulkova na društvenim mrežama uz objavljene dvije fotografije.

Cibulkova je prvo dijete rodila u junu 2020. godine, a drugo sredinom 2023. te se nakon toga očito posvetila vraćanju stare forme u kakvoj smo je svi navikli vidjeti.

Kazala je kako je u posljednih šest i po mjeseci izgubila čak 17 kilograma.

Njen najbolji plasman na WTA listi je 4. mjesto iz 2017. godine, a tokom karijere je upisala 450 pobjeda, 299 poraza i osvojila osam titula. Nikada nije bila Grand Slam šampionka, a najbliža je tituli bila na Australian Openu 2014. godine, kada je igrala finale i izgubila od Kineskinje Li Na.