Ekskluzivna partnerstva
40

Roof Gardens: Najavljujemo atraktivne sadržaje za sve posjetioce novog simbola Sarajeva

Roof Gardens, bazen
Roof Gardens, bazen
Roof Gardens kao novi simbol grada koji objedinjuje prirodu i savremeni način života, predstavlja partnerstva i sadržaje za stanare i širu javnost: Wellness i spa centar, restorane Spazio Gourmet i Steak House by Piccolo Mondo, te vrtić School & School.

Wellness i Spa centar pružit će budućim stanarima i posjetiocima ovog kompleksa, sadržaje koji će osigurati potpuni wellness doživljaj u skladu s prirodom. Roof Gardens nudi više od samo stambenog prostora - pruža oazu mira, inspiracije i elegancije, stvarajući savršeno mjesto za život, opuštanje i uživanje.

U Roof Gardens Wellness i Spa centru imat ćete priliku iskusiti istinski doživljaj treninga na 900 metara nadmorske visine bez smoga. Istraživanja su pokazala da vježbanje na čistom zraku poboljšava opće zdravlje i povećava učinkovitost treninga. Na impresivnih 1000 m2, u udobnom i opuštajućem ambijentu, Wellness i Spa centar nudit će raznovrsne wellness usluge kako bi zadovoljio potrebe različitih korisnika, od stanara do vanjskih gostiju i posjetilaca.

Roof Gardens, teretana s pogledom na Sarajevo
Roof Gardens, teretana s pogledom na Sarajevo

Bilo da ste ljubitelj grupnih ili personaliziranih treninga na otvorenom ili zatvorenom prostoru, ponuda wellness centra donijet će mnogo više od vaših očekivanja. Zatvoreni dio centra, pored bazena dugog 25 metara sa nevjerovantnim panoramskim pogledom i izlazom na terasu, sadržavat će više sauna, jacuzzija i hidromasažnih kada, uz moderno opremljeni fitness centar za individualno i grupno vježbanje.

Osim wellness i spa tretmana, centar će nuditi dodatne sadržaje poput zone za opuštanje, prostora za meditaciju i yogu na otvorenom, sadržaja za zdravlje i ljepotu kao i specijalne prostore za parove ili grupe. Dodatnu vrijednost uslugama centra pružit će i profesionalno osoblje sa individualnim pristupom svakom gostu, uzimajući u obzir njihove želje, potrebe i zdravstveno stanje.

Roof Gardens Spa centar, odmor za tijelo i dušu
Roof Gardens Spa centar, odmor za tijelo i dušu

Nakon opuštajućeg treninga, moći ćete uživati u ukusnim zdravim obrocima i osvježavajućim napicima u gastro zoni.

"Ponosni da smo kroz cijeli ovaj proces pronašli partnere koji dijele našu viziju te da ćemo u saradnji sa dva poznata sarajevska restorana donijeti vrhunsko gastronomsko iskustvo. Spazio Gourmet, sa svojim italijanskim specijalitetima i Steak House by Piccolo Mondo, sa potpuno novim gastronomskim užitkom koji obećavaju nezaboravan doživljaj za sve posjetioce Roof Gardens-a", ističe Berin Alagić direktor kompanije Xyllion, koja je vlasnik Roof Gardens kompleksa.

Berin Alagić direktor kompanije Xyllion, koja je vlasnik Roof Gardens kompleksa
Berin Alagić direktor kompanije Xyllion, koja je vlasnik Roof Gardens kompleksa

Spazio Gourmet predstavlja spoj tradicionalnih italijanskih jela sa savremenim pristupom i najkvalitetnijim sastojcima. Kao dio Manuel Caffe franšize, ovaj restoran donosi autentičnu italijansku kuhinju na tanjire svojih gostiju, nudeći širok izbor jela koji zadovoljava svačiji ukus. Restoran Piccolo Mondo je sa svojim prvim steakhouse restoranom na Bjelašnici donio novi koncept kulinarskogiskustva u Bosnu i Hercegovinu, te svoje putovanje nastavljaju na Trebeviću, gdje će sam koncept biti dodatno unaprijeđen, čime će obogatiti ponudu na tržištu ugostiteljstva.

U želji da omogući kvalitetan sadržaj za cijelu porodicu, Roof Gardens tim posebnu pažnju posvetio je kvalitetnim edukativnim sadržajima za djecu i tinejdžere. Rad School & School-a baziran je na metodologiji koja podrazumijeva primjenu multidisciplinarnog pristupa u skladu sa potrebama učenika. Planirano je da učenici koji budu pohađali School & School programe na lokaciji Roof of Gardens provode 80 posto vremena vani gdje će imati uređene šetnice i sadržaje koji omogućavaju bolje povezivanje sa prirodom, kao i programe fokusirane na usvajanje znanja iz oblasti umjetnosti, lingvistike, robotike i programiranja te prirodnih nauka.

Centralni trg bit će mjesto susreta i zabave uz koncerte, predstave izložbe i druge kulturno umjetničke sadržaje. Uz sve to stanari i posjetioci moći će uživati na uređenim trail stazama za trčanje uz šetnju prema kuli Palež, koje oživljavaju historiju Trebevića.

Roof Gardens
Roof Gardens

Roof Gardens već obuhvata zajednicu od preko 100 zadovoljnih porodica stanara koji teže zdravom i fleksibilnom načinu života, svega 10 minuta udaljenu od centra Sarajeva.

Za više informacija o Roof Gardensu, kao i rezervacije malog broja preostalih stanova i poslovnih prostora u ovom ekskluzivnom stambeno-poslovnom kompleksu pronađite na web stranici roofgardens.ba ili ih kontaktirajte na broj telefona +387 61 66 45 45 te email [email protected].