Evo o čemu se radi
141

Jeste li čuli za Flying Dress? Mostarka Emina donosi u BiH trend koji je osvojio dame širom svijeta

Flying Dress BiH
Flying Dress BiH
Jarko plavo nebo, raskošne zidine i i haljina boje rubina koja elegantno "pleše" na povjetarcu - zvuči poput elemenata koji čine savršenu ženstvenu fotografiju. Po uzoru na svjetske metropole, trend Flying Dress, kojem nisu odoljele mnoge dame, sada je stigao i kod nas.

Mostarka Emina Mušić donijela je u BiH nešto što će nesumnjivo donijeti brojne novitete kada je u pitanju poslovni model fotografije.

Naime, koncept fotografije poznat kao Flying Dress (engl. lepršava haljina), počeo je na slikovitom Santoriniju u Grčkoj i od tada je postao prihvaćen i popularan i među damama u drugim turističkim mjestima poput Dubaija, Istanbula, Tuluma, te u Italiji.

Flying Dress BiH
Flying Dress BiH

Trend je postao must-have na popisu svih putoholičarki, ujedno i zaljubljenica u fotografisanje, što se može zaključiti i po TikToku, gdje je tag #FlyingDress samo prošle godine imao 52,6 miliona pregleda, a pod njim su objavljeni brojni videozapisi.

Upravo tako, Emina se dosjetila da ovaj trend dovede i u našu zemlju. Ideja je, kako kaže, nastala kroz putovanja i sa namjerom da BiH dobije nešto što do sada još uvijek nismo imali priliku vidjeti na našim prostorima.

Flying Dress BiH
Flying Dress BiH

Prve fotografije nastale su u sunčanom Mostaru, ispred objektiva Bakira Čustovića. Kao model je angažovana Miss BiH ‘23 Tajma Junuzović, dok je jednu od raskošnih haljina rezervisala i Mostarka Leina Ćemalović. Naredno fotografisanje zakazano je u Sarajevu na Baščaršiji, a zatim i na brojnim drugim lokacijama kojima obiluje Bosna i Hercegovine. Usluge su dostupne širom cijele zemlje.

Kako Emina otkriva, u toku je i priprema prvog Showrooma koji će imati svoje lokacije u Sarajevu i Mostaru, a gdje će dame koje se odluče na ovaj vid fotografisanja imati priliku isprobati unikatne haljine i pripremiti se za poseban doživljaj koji će im omogućiti Flying Dress BiH tim.
Flying Dress BiH
Flying Dress BiH

Flying Dress BiH u svojoj ponudi ima i haljine za djevojčice po uzoru na modele za odrasle u raznim bojama i raskošnim materijalima, koje će savršeno pristajati svim uzrastima.

Vise informacija, kao i zakazivanje termina za shooting moguće je napraviti putem Instagram profila @flyingdress.ba, a uskoro i putem zvanične web stranice brenda.