Glumila da je uzbuđena
15

Anne Hathaway otkrila s kakvim se neugodnostima susretala na audicijama: Bilo je odvratno

L. R.
Anne Hathaway (Foto: EPA-EFE)
Anne Hathaway (Foto: EPA-EFE)
Holivudska glumica Anne Hathaway nedavno je otkrila s kakvim se neugodnostima susretala na audicijama tokom 2000-ih.
Glumica je u nedavnom intervjuu za V Magazine, podijelila kako se osjećala na audicijama na početku karijere te da se jednom prilikom morala poljubit s 10 muškaraca tokom audicije za film.

Istakla je kako su morali raditi takozvane testove iz hemije s različitim glumcima gdje je bilo normalno da se ljubite s drugim ljudima kako bi otkrili ko najbolje odgovara traženoj ulozi.

"To je zapravo najgori način za to. Rečeno mi je: 'Danas nam dolazi deset momaka i ti si odabrana. Zar nisi uzbuđena što ćeš se ljubiti sa svima njima?' Pomislila sam da sa mnom nešto nije uredu jer nisam bila uzbuđena, smatrala sam da je to odvratno", objasnila je.

"Bila sam tako mlada i užasno svjesna činjenice da mogu izgubiti sve ako me etiketiraju kao 'tešku' pa sam se pretvarala da sam uzbuđena i nastavila raditi. To nije bila igra moći. Niko nije pokušavao biti grozan ili me povrijediti. Bilo je sasvim drugačije vrijeme, ali danas znamo bolje", istakla je glumica, ali nije željela navesti o kojoj ulozi je riječ.

Na počecima svoje karijere, Anne Hathaway glumila je u "The Princess Diaries", "Ella Enchanted", "Brokeback Mountain", "The Devil Wears Prada", "The Dark Knight Rises" i "Les Miserables", koji joj je donio Oscara.

Inače, Hathaway je nedavno bila u ulozi producentice na filmu "The Idea of You", u kojem glumi i glavnu ulogu. Kaže kako je promijenila proces odbira glavne muške uloge tako što je od svakog glumca tražila da izabere jednu pjesmu za koju su smatrali da bi se svidjela njihovom liku, a nakon toga bi zaplesali kako bi vidjeli kako se snalaze.