Veliki prijatelji
102

Habib poručio da je Mahačev najbolji na svijetu pa pojasnio zašto nije došao na borbu

N. K.
Islam Mahačev i Habib Nurmagomedov (Foto: Instagram)
Islam Mahačev i Habib Nurmagomedov (Foto: Instagram)
Islam Mahačev je sinoć u Abu Dhabiju drugi put odbranio svoju titulu u lakoj kategoriji i to opet protiv istog protivnika, a ono što su mnogi primijetili jeste da se u njegovom uglu nije našao Habib Nurmagomedov.
Poznato je da Habib odlučio povući se iz MMA-a u svakom segmentu, kako borilačkom, tako i trenerskom, ali ipak je bilo podosta upita zašto ga nema.

Vrlo brzo nakon borbe ipak se oglasio na društvenim mrežama.

"Najbolji borac na svijetu! Volim te brate, čestitam! Neki pitaju gdje sam bio i zašto mu nisam bio u uglu. Već sam rekao, napustio sam sve vezano uz MMA, ne idem na borbe i nisam ni u čijem uglu. Molim vas da poštujete moju odluku kao što je poštuju moji prijatelji, sparing partneri i moja braća. Ovo što je naš tim postigao uvijek će biti u historijskim knjigama ovog sporta", napisao je Habib.

Podsjetimo, prvak perolake kategorije Alexander Volkanovski prihvatio je meč samo deset dana prije održavanja jer je Mahačev ostao bez protivnika nakon što se Charles Oliveira povrijedio na jednom od posljednjih treninga pred polazak.

Brazilac je zadobio posjekotinu te je morao otkazati nastup, a na njegovo mjesto uskočio je The Great, ali nije se najbolje proveo.

Dagestanski ponos je upisao pobjedu tehničkim nokautom u prvoj rundi nakon što je pogodio Volkanovskog high kickom, a onda ga dokrajčio udarcima u parteru.