Joselu junak Kraljeva
125

Pogledajte golove za nestvaran preokret Reala protiv Bayerna i plasman u finale Lige prvaka

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Reala su se sinoć u nevjerovatnoj utakmici plasirali u finale Lige prvaka nakon što su u finišu utakmice preokrenuli protiv Bayerna i slavili rezultatom 2:1, te izbacili Bavarce s ukupnih 4:3.

Bayern je poveo u 68. minuti kada je Harry Kane uposlio Alphonsa Daviesa na lijevoj strani, a Kanađanin je šutirao desnom nogom i fenomenalno pogodio suprotni ugao Luninova gola za vodstvo Bavaraca 1:0.

Činilo se da će Bayern, nošen čudesnim odbranama Manuela Neuera tokom čitavog susreta, izboriti finale Lige prvaka, a onda je jedan od najboljih golmana u historiji napravio nevjerovatan kiks u 88. minuti.

Vinicius Junior je šutirao slabo sa 20 metara i činilo se da će Neuer s lakoćom uhvatiti loptu, no ona mu je ispala iz ruku, a Joselu se našao na pravom mjestu i poslao loptu u gol za 1:1.

Taj pogodak je šokirao igrače Bayerna koji su se panično počeli braniti, a u 90+2. minuti je Joselu postigao i drugi pogodak na asistenciju Antonija Rüdigera za, ispostavit će se konačnih 2:1.

Do kraja susreta Bayern je uspio stići do pogotka, no on je poništen zbog navodnog ofsajda, te je Real izborio svoje 18. finale Lige prvaka u historiji.

Real će u finalu 1. juna na kultnom Wembleyju u Londonu igrati protiv Borussije Dortmund.