Zastupnik u Bundestagu
0

Adis Ahmetović objavio kako se privremeno povlači iz politike, dijagnosticiran mu rak

S. M.
Adis Ahmetović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Adis Ahmetović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Lider njemačkog SPD-a u Hanoveru i poslanik u Bundestagu Adis Ahmetović privremeno se povlači iz politike. Javno je objavio da mu je dijagnosticiran rak.

"Iako je ova dijagnoza teško pogodila moju porodicu i mene, pozitivna poruka doktora je ta da je rak izlječiv. Iz tog razloga, dobit ću adekvatan tretman koji će od mene zahtijevati smirenost i snagu. Nakon intenzivnih razgovora s ljekarima, uvjeren sam da ću ozdraviti", poručio je.

Ahmetović je predvodio SPD Hanovera od 2020. godine, u početku sa kopredsjedavajućom Ulrike Strauch, a sada zajedno s Melanie Walter. U januaru je potvrđen za lidera stranke. Osvojio je veliku većinu od više od 94 glasa delegata. Na saveznim izborima 2021. Ahmetović je direktno biran u Bundestag. Dobio je skoro 35 posto glasova. Također, on je član Odbora za vanjske poslove.

Dijagnoza karcinoma teško je pogodila njega i njegovu porodicu, piše Ahmetović u poruci, prenosi Hannoversche Allgemeine.

Pozitivna je poruka ljekara da je rak izlječiv, što mu je rečeno nakon intenzivnih razgovora s njima.

"Uvjeren sam da ću ponovo ozdraviti", rekao je Ahmetović, dodavši da će nakon potpunog oporavka nastaviti ispunjavati zadatke sa istom strašću.

"Sa 30 godina imam prvu trećinu života iza sebe, druga trećina kreće turbulentno, ali bi trebalo da bude bolje", kazao je Ahmetović.