Ostat će koncept
8

Cadillac nakon šest godina otkrio izgled misterioznog coupea

D. B.
Prije šest godina se pisalo o misterioznom Cadillacovom coupeu koji je otkriven zahvaljujući patentu dizajna, no kompanija nije objavila nijednu informaciju o njemu. Međutim, sada se to promijenilo te je njegov izgled otkriven putem Instagrama.

Automobil je predstavljen u sklopu From the Vault serije GM Designa, poznat je kao studija Expressive coupe" i izgleda zapanjujuće. Kao što se može vidjeti, miješa elemente koncepta Escala s modernijim dizajnerskim naznakama. Rezultat je zaista prelijepi i jedan od najboljih automobila iz GM-a još od koncepta Buick Avista.

Iz kompanije nisu otkrili mnogo detalja osim da je "coupe nastao kao interno istraživanje Cadillacove estetike" te da je "oblikovao portfolio modela koji su danas na cesti, uključujući CT5 i CT5 V-Blackwing".

Nažalost, CT5 ne izgleda ni približno dobro kao ovaj coupe, koji je dobio izražajnu prednju masku s tankim svjetlima, mišićavim usisnicima i širokom rešetkom. Tome se pridružuju izvajana hauba i svijetli ukrasi.

Duga hauba se "uliva" nagnuto vjetrobransko staklo i padajuću liniju krova, a linija ramena je istaknuta. Točkovi su masivni, dok je dizajn stražnjeg dijela prepoznatljiv.

Unutrašnjost je pomalo ogoljena, no sjedišta su presvučena kožom i uparena s otmjenim sigurnosnim pojasevima. Tu je i rotirajući kontroler mjenjača, a dizajneri su se odlučili za metalne poklopce zvučnika i drvene detalje.

Nažalost, koncept nikad nije stigao do faze proizvodnje, a Cadillac je u potpunosti odustao od coupea.