U saradnji s Foxconnom
42

Sharp predstavio LDK+ električni kombi sa 65-inčnim ekranom za putnike

D. B.
Sharp i Foxconn su se udružili te su kreirali novi koncept električnog kombija pod nazivom LDK+, koji stiže na izložbu Sharp Tech-Day 24.

LDK+ izgleda kao kućni aparat na točkovima, karoserija je u srebrnoj boji, kutijastog je oblika i ima zaobljene ivice, kao i veliki Sharpov logotip naprijed. Dizajn je fokusiran na što više prostora u unutrašnjosti.

Ulaskom u kombi se putnik osjeća kao da je u prostoriji za dnevni boravak, stražnja klupa se može rotirati, a za privatnost se mogu koristiti zavjese s tekućim kristalima na bočnim prozorima. Vozilo je opremljeno AI sistemom koji prilagođava osvjetljenje i temperaturu.

Jedna od najzanimljivijih karakteristika je masivni 65-inčni ekran postavljen iza vrata prtljažnika, koji se može koristiti za gledanje filmova, obavljanje videopoziva, zabavu za djecu, ali i posao u uredu. Također, tu je i klizni sto koji olakšava rad.

LDK+ koristi Foxconnovu električnu otvorenu platformu, napaja ga baterija koja može poslužiti i kao izvor energije za dom u slučaju hitnih situacija. Na krovu su solarni paneli, koji se koriste za proizvodnju energije.

Sharp je sarađivao s Foxconnom i FoloFly Corporationom u razvoju ovog vozila, a zasad nije poznato da li će ući u serijsku proizvodnju.