U Gigatvornici u Texasu
1

Tesla konačno proizveo prvi Cybertruck

Klix.ba
Na službenom twitter profilu objavljeno je da je Tesla napravio "prvi Cybertruck" u Gigatvornici u Texasu. Da li to znači da je električni i ujedno ekscentrični kamionet ispred zartanog produkcijskog ''drugog'' roka?

Teslin posljednji službeni komentar na temu Cybertrucka bio je da će proizvodnja započeti "ovog ljeta" i da se isporuke planiraju krajem trećeg kvartala. To znači da je ovaj ekscentrični pickup na dobrom putu, pa čak i ispred planiranih datuma oko produkcije i isporuka, budući da upućeni američki mediji izvještavaju da su saznali nešto ranije da je Tesla već obavijestio dobavljače da budu spremni za početak proizvodnje Cybertrucka krajem augusta i proizvodnju početkom oktobra.

Međutim, ako se vratimo u 2019. kada je Tesla predstavio svoj Cybertruck, obećavši da će masovna proizvodnja započeti krajem 2021, dio marketinške podvale s kojim se Tesla hvali sa produkcijom "prije roka" teško da ima pokriće u stvarnosti, pogoto kod naprednijih i upućenih fanova. Prema tome, Cybertruck u ovom trenutku kasni dobrih 18 mjeseci za prvobitnim rasporedom.

Mnogi već sumnjaju da će Tesla ispoštovati drugi rok sa isporukama krajem septembra. Smatraju da je bolje da menadžment i radnici u fabrici fino podese proizvodni i opskrbni lanac kako bi produkcija i isporuke tekle glatko.

Što se tiče specifikacija i cijena, Tesla ih nije ažurirao od lansiranja prototipa 2019. Vrlo vjerovatno da će prvi modeli biti isporučeni samo zaposlenicima i Teslinima insajderima. Stoga, čini se da bismo trebali imati zanimljiv kraj godine u Teslinom univerzumu.