Mislio da će se izvući
23

Motociklist skupio 17.000 eura kazni tokom ljeta, radar ga snimio 15 puta

D. B.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Njemački motociklist je ovog ljeta "uspio" skupiti kazne koje će ga koštati čak 17.000 eura, a navodno je vjerovao da ga zakon nikada neće stići.

Neimenovani motociklist iz Rüsselsheima je snimljen radarom za brzinu 15 puta, a ponekad se to dogodilo i dva puta u jednom danu. U periodu dugom šest sedmica, odnosno tokom juna i jula, radari su ga snimili kako vozi 131 km/h na dionici puta s ograničenjem od 50 km/h, kao i 61 km/h uprkos ograničenju od 30 km/h.

Kršenje saobraćajnih propisa mu nije bilo dovoljno pa je čak i pozirao za kamere radara znajući da su one okrenute prema naprijed dizajnirane za identifikaciju vozača te da nisu korisne u slučaju motociklista jer njihovi motocikli nemaju prednje registarske oznake, a oni također nose kacige. No, lokalna policija je bila odlučna da pronađe motociklistu te je u ovu misiju uključila nekoliko patrola.

Kada su ga pronašli, policajci su detaljno analizirali njega i njegov motocikl upoređujući ono što imaju na fotografijama radara. Motociklist je priznao prekršaje, a kazao je i da je vjerovao kako nikad neće biti pronađen.

Dosad je obrađeno 11 od ukupno 15 prekršaja, što će ga koštati 17.000 eura, no ostat će bez vozačke dozvole 31 mjesec te je dobio 22 kaznena boda.

U Njemačkoj je osam bodova dovoljno za oduzimanje vozačke dozvole, a da bi je vozač ponovo dobio, mora dokazati da to zaslužuje.