Samo 4.806 primjeraka
2

Jeep i The North Face pripremili Avenger 4xe Edition

D. B.
Kompanije Jeep i The North Face ostvarili su unikatnu saradnju u kojoj su kombinovali ekspertizu u off-roadu te iskustvo u opremi za boravak na otvorenom, a rezultat je specijalni model pod nazivom Jeep Avenger 4xe The North Face Edition.

Bit će proizvedeno svega 4.806 primjeraka specijalnog modela, čiji je dizajn inspirisan robusnom ljepotom planina. Kupci mogu birati između tri boje, a to su Storm, Volcano i Snow. Svaka boja dolazi sa Summit zlatnim detaljima, a za one koji se žele još više istaknuti, dostupan je i crni krov koji pravi kontrast.

Prednja maska sadrži sjajne crne prstenove s topografskim centralnim dijelovima, dok je na haubi antireflektirajuća naljepnica. Crne felge od 17 inča dolaze sa zlatnim Jeep natpisom, što je elegantan dodatak robusnom dizajnu.

Sjedišta su inspirisana pufer jaknama te su presvučena dvobojnim presvlakama, a krase ih Summer zlatni detalji. Nasloni prednjih i stražnjih sjedišta sadrže elastične trake, koje podsjećaju na The North Face ruksake. Armaturna ploča prikazuje topografske linije, siluetu Mont Blanca te sadrži unikatni "One of 4806" natpis.

Avenger 4xe kombinuje 1,2-litarski turbobenzinski motor s dve elektromotora, a tu je i 6-stepeni mjenjač s dvostrukim kvačilom. Ukupna snaga iznosi 138 KS, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je 9,5 sekundi. Maksimalna brzina inzosi 194 km/h.

Avenger 4xe dolazi s bogatom standardnom opremom među kojoj je grijano vjetrobransko staklo, hands-free vrata prtljažnika, sistem pasivnog ulaska u vozilo, grijanja prednja sjedišta, GPS navigacija i višebojno ambijentalno osvjetljenje.

Jeep trenutno prima naružbe za Avenger 4xe The North Face Edition, a cijene u Evropi blago variraju. U Njemačkoj ovaj model košta 39.000 eura, u Francuskoj 38.750 eura, a u Velikoj Britaniji 34.999 funti.

Kupci će na poklon dobiti šator, bocu za vodu i torbu.