IAA Hannover 2024
0

KIA predstavlja konceptna namjenska vozila

Klix.ba
Po prvi put, Kia učestvuje na IAA Hannoveru, od 16. do 22. septembra 2024., a ključni dio događaja je evropska premijera namjenskih električnih vozila (PBV) ovog korejskog brenda. S PBV vozilima, Kia poduzima hrabar korak prema tržištu lakih privrednih vozila (LCV) s uzbudljivom ponudom namjenskih vozila.

PBV je kratica za “Platform Beyond Vehicles”. Na Kijinom štandu (hala 13, lokacija C71) biće predstavljen koncept PV5 High Roof, koncept PV5 People Mover, koncept PV5 3D i koncept PV7.

Potpuno električni, povezani i prilagodljivi, Kijini PBV-i revolucionarni su pristup tržištu lakih privrednih vozila, a uvođenje serijskih varijanti planirano je za ljeto 2025.

“Naši fleksibilni i vrlo svestrani PBV-ovi će u potpunosti promijeniti logistiku i transport, s pristupom koji je uistinu usmjeren na kupca i jednom električnom platformom koja se može prilagoditi za višestruke potrebe mobilnosti,” rekao je Marc Hedrich, predsjednik Kije u Evropi.

Od razvoja do implementacije, Kia PBV idealni su i za B2B i za privatne korisnike. Kao cjelovita rješenja za mobilnost, PBV jedinstveno kombiniraju električna vozila prikladna za namjenu s naprednim softverskim rješenjima, bežičnim ažuriranjima i najboljim dimenzijama u klasi i utovarnim kapacitetima, s izvrsnom manevarskom sposobnošću i najnižom visinom ulaza na tržištu.