Važan model
0

Voyah najavio globalni SUV model: Courage stiže sljedeće godine

Klix.ba
Ekspanzija kineskih marki automobila se nastavlja pa je luksuzni podbrend Dongfeng Motorsa, Voyah, najavio je svoj nadolazeći EV SUV srednje veličine pod nazivom Courage.

Voyah Courage će biti konkurent Teslinom modelu Y, a uz SUV model Dongfeng će također uskoro ponuditi i model Box, mali EV za koji se očekuje da će imati cijenu manju od 25.000 eura.

Voyah je najavio da će se Courage moći puniti maksimalnom istosmjernom strujom snage od 200 kW. Također, Courage je opremljen naprednim adaptivnim ovjesom i izgrađen je na vlastitoj EV platformi ove kompanije.

Sa prednje strane, automobil ima “interaktivnu“ i osvjetljenu masku, dok su farovi opremljeni OLED tehnologijom nove generacije. Karoserija ima i odličnu aerodinamiku budući da je Voyah koristio Dongfengovu dugogodišnju stručnost u ovoj oblasti.

Unutra, Courage ima centralni OLED infotainment ekran sa podrškom za Apple CarPlay i Google Android Auto. Sistem ambijentalnog osvjetljenja u 128 boja unutar kabine čini atmosferu ugodnijom, a opcije također uključuju sjedišta napravljena od recikliranih materijala u skladu sa EU OEKO-TEX standardom 100 i nude funkcije masaže i hlađenja i grijanja. Voyah Courage se također može dobiti sa sistemom potpomognute vožnje nivoa 2 i već je prošao EuroNCAP testove sigurnosti sa ocjenom od pet zvjezdica.

Očekuje se da će Courage doći na globalno tržište, uključujući i Evropu, tokom sljedeće godine, a početna cijena će vjerovatno biti iznad 50.000 eura.