Atraktivnije pakovanje
0

Yaris Cross će Evropljanima uskoro biti dostupan i u verziji GR Sport

E. L.
Postavljen na novim 18-inčnim točkovima iza kojih se krije dorađen ovjes, Toyotin hibridni crossover u izdanju GR Sport sa sobom neće donijeti više konjskih snaga.

Toyotin odgovor na sve veće crossover društvo iz B segmenta u Evropu je stigao sredinom prošle godine, a zanimljiv model koji je smješten ispod modela C-HR evropski kupci uskoro će moći da kupe i u verziji GR Sport.

Godinu dana nakon premijere Yaris Cross dobio je i verziju GR Sport. S obzirom da se Toyotini čistokrvni sportski automobili (koje "potpisuje“ odjel Gazoo Racing) kriju iza oznaka GR i GRMN, Yaris Cross GR Sport sa sobom ne donosi više konjskih snaga, ali donosi nove detalje na karoseriji i u kabini. Jedina promjena s mehaničke strane odnosi se na dorađen ovjes.

Posmatrano izvana, suštinske promjene na blagom sportskom izdanju Yarisa Cross koji će u predprodaji biti od trećeg kvartala odnose se na drugačiju crnu saćastu masku hladnjaka, zadnji difuzor i nove 18-inčne dvobojne aluminijske felge iza kojih se vide crvene kočne čeljusti. Među ponuđenim bojama karoserije jedna je rezervisana isključivo za verziju GR Sport.

Oznaka GR prisutna je na mnogim mjestima u tamnoj i bogato opremljenoj kabini u kojoj na centralnoj konzoli dominira display multimedijalnog sistema, a u duhu sporta je i crna obloga krova.

Ispod prednjeg poklopca nema promjena, pa i Yaris Cross GR Sport pokreće 1,5-litarski trocilindarski benzinski motor potpomognut elektromotorom koji kombinovano razvija 116 konjskih snaga. Za prijenos snage na prednju osovinu zadužen je CVT mjenjač, a cijena modela još nije objavljena.