Vožnje spretnosti
126

Ove nedjelje vozi se 15. Međunarodni auto rally Ilijaš 2022.

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U nedelju, 3. jula u organizaciji AMK Ilijaš biće održan 15. Međunarodni Auto Rally "Ilijaš 2022" koji će okupiti najspretnije vozače i takmičare u disciplini ocjensko-spretnosne vožnje.

Početak programa na parkingu T.C Bingo, gdje će se održati takmičenje je u 08:00, dok prvi ispit spretnosti počinje u 10:00 sati.

Nakon svečanog otvaranja takmičenja koje je zakazano za 11:00 sati, slijedi start drugog ispita spretnosti, dok će u u 12:30 sati biti održano proglašenje službenih rezultata kao i uručenje pehara i nagrada najboljim takmičarima i ekipama.

Predsjednik Auto-Moto kluba Ilijaš Nihad Bučuk izjavio je: "Kao i svake godine očekujemo nastup preko trideset takmičara iz brojnih klubova i gradova iz naše zemlje i inozemstva: Tuzla, Jajce, Novi Travnik, Istočno Sarajevo, Ilijaš, Zenica i tako dalje, koji će u dvije vožnje svojim umijećem, brzinom, neustrašivošću oduševiti ljubitelje automobilizma iz Ilijaša, Vogošće, Visokog, Breze, Sarajeva, Olova, Semizovca."

AMK Ilijaš osigurao je brojne nagrade za najbolje vozače i timove koji će nastupiti na ovom takmičenju, a koje se boduje za državni Šampionat, dok će između dvije utrke biti dodijeljeni pehari za prošlu sezonu u ovoj disciplini.