Košta 225.000 dolara
39

Rezvani pretvorio Cadillac Escalade u novi neprobojni SUV Arsenal

D. B.
Cadillac Escalade je američka ikona, a kompanija Rezvani je ovaj luksuzni SUV transformisala u svoj Arsenal, SUV otporan na metke.

Rezvanijev cilj je ovog puta bio "više minimalistički stil od uobičajenog ekstremnog dizajna", a to je možda upitan potez jer Arsneal izgleda pomalo "generički" i njegov prednji dio izgleda kao da je inspirisan modelom RAm 1500 TRX.

Karoserija ima oštre ivice, dok kabina izgleda poput bunkera, a SUV je dobio 22-inčne felge s 35-inčnim gumama i unikatne stepenike. I dok je eksterijer poseban, unutrašnjost je uglavnom zadržana, tako da je ostala lijepo opremljena i dostupna sa sedam i devet sjedišta. Prvi i drugi red sjedišta ima funkciju grijanja, koja je dostupna i za upravljač, dok se za ugodan boravak brine trozonski klima uređaj. Poznati zakrivljeni OLED ekran sastoji se od 7,2-inčnog centralnog informacijskog ekrana za vozača, kao i 14,2-inčnog digitalnog instrument klastera te 16,9-inčnog ekrana infotainment sistema.

SUV posjeduje AKG ozvučenje s 19 zvučnika, bežični punjač smartphonea i panoramski krov. Rezvani je dodao svoj logotip na upravljač te nudi nove presvlake.

Arsenal može biti opremljen Military Edition paketom, koji dodaje neprobojno staklo i oklop karoserije, kao i opcioni kompozitni oklop B6 nivoa zaštite. Ovaj oklop je znatno lakši od balističkog čelika, no uprkos tome nudi zaštitu od napada automatskim puškama AR15 i AK47.

Dio ovog paketa su ojačani ovjes, zaštita od elektromagnetnog pulsa, kao i gume koje omogućavaju kretanje vozila i kad su probuišene. Kupci mogu očekivati dimnu zavjesu, dozator pepper spreja i elektrificirane kvake na vratima, a SUV je opremljen i termalnim sistemom noćnog vida, interfornom i "zasljepljujućim svjetlima".

S obzirom na to da je baziran na Escaladeu, Arsenal pokreće 6,2-litarski V8 motor, koji isporučuje 426 KS, ali je opciono moguće dobiti i 3,0-litarski turbodizelski 6-cilindrični motor. Također, opcija je i 6,2-litarski V8 motor s kompresorom, koji isporučuje 710 KS.

Proizvodnja je ograničena na 100 primjeraka, a cijena se kreće od 225.000 dolara ka više. Rezvani prima narudžbe uz depozit od 500 dolara.