Održava se u martu
9

Schumacher i Vettel će biti tandem na utrci Race of Champions

D. B.
Njemački vozači Mick Schumacher i Sebastian Vettel zajedno će nastupiti na utrci šampiona, odnosno Race of Champions, koja se održava u martu u Australiji.

Preciznije, Race of Champions je na rasporedu 7. i 8. na stadionu Accor u Sydneyju, a Schumacher i Vettel će formirati njemački "super tim" u ROC Nations Cupu, gdje se parovi širom svijeta takmiče jedni protiv drugih, nakon čega slijedi direktan okršaj za individualnu Champions of Champions titulu.

Vettel je osvojio individualnu ROC titulu na londonskom Olimpijskom stadionu 2015. godine, a šest puta je osvojio Nations Cup za Njemačku u tandemu s Mickovim ocem, legendarnim Michaelom Schumacherom.

Mick je završio drugi na ROC-u u Švedskoj prošle godine, a drugo mjesto je osvojio i u ROC Nations Cupu uz Vettela u Meksiku 2019. godine. Poznati dvojac sljedeće godine želi ostvariti još bolje rezultate.

"Oduševljen sam zbog povratka na utrku Race of Champions i udruživanja s Mickom ponovo. Bit će uzbudljivo utrkivati se na nekadašnjem Olimpijskom stadijonu u Sydneyju, koji će biti sjajna lokacija za ROC", izjavio je četverostruki F1 šampion Vettel.

"Australija je jedno od mojih omiljenih mjesta, a predstavljati Njemačku na ROC-u će biti veoma zabavno. Nakon drugog mjesta u individualnom ROC-u u Švedskoj prošle godine i ROC Nations Cupu sa Sebom, cilj je ukupna pobjeda, u Cupu i u individualnoj utrci", rekao je Schumacher.

Učešće su potvrdili još neki vozači iz Formule 1, Le Mansa, IndyCara, NASCAR-a, Supercarsa, WRC-a, Rallycrossa i drugih kategorija.