Bolje ikad nego nikad
57

Toyota će Supru uskoro ponuditi i s ručnim mjenjačem

E. L.
Dobra vijest za ljubitelje tri papučice je najava da će se Toyotin model GR Supra od proljeća nuditi i u kombinaciji s ručnim 6-stepenim mjenjačem.

Sve su prilike da Toyotin nedavno predstavljeni model GR 86 uskoro više neće biti jedini Coupé u ponudi japanske automobilske "imperije" koji se može kupiti u kombinaciji s ručnim mjenjačem, jer će mu se uskoro pridružiti i aktuelna (peta) generacija Supre koja se zasad nudi samo uz 8-stepeni automatski mjenjač.

Prema izvještajima pojedinih japanskih medija, u Toyoti su na kraju odlučili da će GR Supru koju pokreće dvolitarski četverocilindarski motor (258 KS) od proljeća ponuditi i s ručnim 6-stepenim mjenjačem, što i ne bi trebalo biti čudno s obzirom da BMW već ima takvu opciju za Suprin "bratski" model Z4 sDrive 20i.

Isti scenario planiran je i u kombinaciji sa znatno snažnijom verzijom (340 KS) koju pokreće BMW-ov trolitarski linijski 6-cilindarski biturbo motor, a kasnije je otkriveno da su snažniju GR Supru još u fazi razvoja i testiranja već isprobali i s ručnim mjenjačem.

"Šlag na torti" svakako predstavlja vijest da u Toyotinom odjelu Gazoo Racing uveliko pripremaju i "hardcore" Supru GRMN s BMW-ovim motorom (510 KS) koji već pokreće bavarski dvojac M3/M4. Izbor mjenjača u ovom slučaju i dalje je pod velom tajne.