Hrom, drvo, koža...
39

Carlexovu G-Klasu krasi retro ruho, a ima i više snage

D. B.
Mercedesova G-Klasa je popularna među tunerima iako oni ponekad pređu granicu u potrazi za ekstremnim izgledom i performansama. Carlex Design je imao nešto drugačiji pristup svojoj novoj kreaciji nazvanoj G-Vintage, koja se može naručiti.

G-Vintage je zapravo G-Klasa opremljena klasičnim elementima dizajna, koji su kombinovani s modernom tehnologijom aktuelnog modela. Modificirani SUV će se proizvoditi po narudžbi, a kupci mogu očekivati hromirani prednji branik, masku i logotip, hromirane bočne stepenike, kao i stražnji branik. Tu su i 20-inčne felge dizajnirane da oponašaju klasične Mercedesove felge s poklopcima, kao i gume s bijelim bočnim zidovima. Također, uočljivi su i drugi brojni hromirani elementi uključujući bočne retrovizore, lajsne oko prozora i nosač rezervnog točka.

Kupci će moći birati između devet boja, a to su Lime Pop, Champagne Fizz, Pink Glow, Tangerine, Raspberry Punch, Green Breeze, Ivory, Sand Dune, i Noir, od kojih svaka uključuje bijele detalje.

S obzirom na činjenicu da je specijalist za unutrašnjost, Carlex je modificirao i kabinu G-Klase. Gotovo svaki panel je presvučen kombinacijom vintage kože i Alcantare, a dostupne su tri boje. Ova koža dodatno naglašava retro osjećaj i zaista odgovara G-Klasi. Tuner je napravio magiju i u prostoru za prtljag, koji je ukrasio drvenim panelima, a isti izgled je repliciran i na stražnjoj strani stražnjih sjedišta.

Međutim, to nije sve, jer je Carlex poradio i na V8 twin-turbo motoru modela G63, tako da on sada razvija 816 KS i 1.020 Nm obrtnog momenta.

Cijena nije javno objavljena.