Samo 15 primjeraka
29

I Ferrari 296 GTB će proći Novitecov N-Largo tretman

D. B.
Novitec iza sebe ima projekt pod nazivom Novitec N-Largo S, koji je zapravo bio brži, glasniji i širi Ferrari 812 Superfast, a sada ovaj tuner namjerava učiniti isto s Ferrarijem 296 GTB.

Novitec je objavio rendere modela koji namjerava proizvesti u 15 primjeraka, a automobil zaista izgleda spektakularno.

Prije svega, ispod redizajniranog poklopca motora nalaze se novi turbo usisi i metalni katalizatori, a postavljen je i novi izduvni sistem. Ova kombinacija je omogućila 3,0-litarskim hibridnom V6 motoru da umjesto 830 KS isporučuje 892 KS. Iako se možda ne čini da je riječ o velikom povećanju snage, automobil će zahvaljujući modifikacijama stvarati više downforcea te će imati bolju aerodinamiku.

Redizajnirane branike, pragove i splitere potpisuje Vittorio Strosek, koji ima bogato iskustvo s Porscheovim modelima. Na automobilu su 21/22-inčne felge s pet dvostrukih krakova, a ne treba zaboraviti ni da je spušten za 35 mm zahvaljujući aftermarket ovjesu.

Dodatni ventilacijski otvori na prednjim blatobranima pomažu u hlađenju kočnica te se slažu s redizajniranim karbonskim dijelovima na haubi. Nazad se nalazi novo stražnje krilo, koje se može zamijeniti "pačijim repom". Nazad su i dva završetka izduvnih cijevi napravljena od nehrđajućeg čelika ili Inconela.

Novitec nudi brojne mogućnosti modificiranja unutrašnjosti.