Neće se svidjeti svima
15

Još jedan Ferrari F8XX Spider stigao iz Mansoryja

D. B.
Prošle godine je Mansory kreirao svoju verziju Ferrarija F8 Spider poznatu kao F8XX Tempesta Turchese, koja je imala brojne aerodinamičke dodatke i bizarnu bijelo-tirkiznu šemu boja, međutim, sada je stigao još jedan F8 Spider, koji je možda još "luđi".

Iako ovaj F8 Spider nema unikatno ime poput prošlogodišnjeg, ipak je opremljen većinom istih dijelova. Iako se ovakve modifikacije neće svidjeti svakome, Mansory ipak uspješno posluje godinama i prodaje čak i najkontroverznije kreacije.

Naprijed je izmijenjena prednja maska sa spliterom od kovanog karbona i usisnicima zraka. Tu su i dramatični nagibi na prednjem spliteru, aerodinamična krilca i karbonski otvori na prednjim blatobranima. Kovani karbon je prisutan i ispod svjetala, na haubi pa čak i okviru prozora.

Tuner je pripremio 21-inčne prednje i 22-inčne stražnje felge s detaljima od kovanog karbona. Automobil je dobio i nove pragove, kao i novi stražnji difuzor s dva mala krilca te nova četiri završetka izduvnih cijevi.

Unutrašnjost je "šokantnija" od eksterijera, presvučena je tirkiznom kožom koja prekriva gotovo svaku površinu u unutrašnjosti, uključujući sjedišta, armaturnu ploču, panele vrata, patosnice i upravljač. Jedini dijelovi koji nisu presvučeni ovom kožom su mali karbonski detalji i nekoliko crnih komponenti uključujući ventilacijske otvore.

Mansory je unaprijedio 3,9-litarski twin-turbo V8 motor, tako da on sada razvija 880 KS i 960 Nm obrtnog momenta.